IJs kapot, OKT-wedstrijd Nederland-Spanje gestaakt

Game drie van het OKT voor de Nederlandse ijshockeyers, alles of niets tegen Spanje dat ook beide wedstrijden dik wist te winnen. De winnaar gaat door naar de volgende ronde in Nur-Sultan.

Ian Meierdress krijgt de start op goal en in tegenstelling tot de eerste wedstrijden lijken de teams redelijk aan elkaar gewaagd. Het spel gaat lekker op en neer en naast veel harde, maar faire checks weet geen van beide teams echt heel veel kansen, laat staan schoten, op doel te creeeëren in de eerste vijf minuten. Daarna begint Oranje de druk langzaam maar zeker op te voeren tot captain Joey Oosterveld halverwege voor interference twee minuten naar de strafbank moet.

De powerplay loopt net als eerdere straffen tegen Nederland vooral goed voor Oranje en met name Bartek Bison en Alexei Loginov hebben grote kansen op de 1-0. Spanje raakt nog wel het ijzer, maar echt grote kansen krijgen ze niet meer.

Jasper Nordeman krijgt nog een kans op de breakaway, Raymond van der Schuit krijgt het nog heel even aan de stok met een Spaanse verdediger omdat hij iets te lang doorgaat op de Spaanse doelman en Mickey Bastings schuift de puck voor het goal langs. Als we dan met een seconde of vijftien op de klok zien dat een Spanjaard met de klinkende naam Brabo nog een straf krijgt is het feest afgelopen.

Tijdens het dweilen lijkt de Zamboni een scheur in de ijsvloer te trekken van ongeveer een meter en ondanks dat er met alle macht naar het ijs wordt gekeken krijgt men het probleem niet opgelost. Na vertragingen van tien minuten, twintig minuten en iets meer dan een uur kunnen we naar huis met de mededeling dat er maandagochtend om 10.00 uur verder gespeeld gaat worden. Dat is inmiddels ook teruggedraaid en de beslissing gaat nu naar de IIHF.

Nederland schoot tien keer op goal, Spanje vier keer en op heel Camp Nou was na een uur wachten geen biertje meer te halen. Man of the Match was in mijn ogen bij Nederland Joey Oosterveld en bij Spanje niet de ijsmeester.

In de eerste periode werd er nog gespeeld (Foto: FOK!/Karina)
In de eerste periode werd er nog gespeeld (Foto: FOK!/Karina)