Indrukwekkende zege biatlete Eckhoff op achtervolging

Biatlete Tiril Eckhoff heeft in het Oostenrijkse Hochfilzen met een indrukwekkend staaltje machtsvertoon de achtervolging gewonnen. De Noorse, vaak niet al te sterk op de schietbaan, was nu juist ongenaakbaar en nam de macht snel in handen.

De winnares van de sprint, Dorothea Wierer, begon met twee missers niet best en schoot er bij de tweede schietbeurt nog een misser bij. Twee dames rukten ondertussen op naar voren en namen halverwege de leiding: Tiril Eckhoff en Ingrid Landmark Tandrevold uit Noorwegen, beiden nog foutloos. Hanna Öberg uit Zweden volgde op twintig tellen, de foutloze Justine Braisaz en Karoline Offigstad Knotten stegen van de 25e en 22e startplek al de top-5 in.

Tandrevold schoot staand een misser, Eckhoff trof ook bij de derde keer schieten alle schijven en nam zo eenzaam de leiding. Tandrevold behield plek twee, maar had Paulina Fialkova achter zich aan, met Öberg en Braisaz er ook niet ver vandaan. Eckhoff schoot vervolgens ook bij de laatste schietbeurt alles raak en kon zonder dreiging op naar de overwinning. Öberg schoot van de achtervolgsters het snelst en best en ging op weg naar plek twee, Tandrevold trof eveneens doel en verzekerde zich van plek drie.