Mogulskiër Kingsbury slaat terug, dubbelslag Laffont

In het Chinese Thaiwoo is dit weekeinde de tweede World Cup van het seizoen voor de mogulskiërs gehouden. Op zaterdag stond een wedstrijd op de reguliere moguls op het programma, zondag werd gestreden op de dubbele piste - waar het om een knock-outformat gaat.

Bij de vrouwen werd het een dubbelslag voor olympisch kampioene Perrine Laffont. De Française won de wedstrijd op de reguliere moguls door de Kazachse Yulia Galysheva nipt te verslaan, terwijl de Canadese Justine Dufour-Lapointe - de voorgangster van Laffont op de Spelen - de derde plek pakte.

In de finale van de dual moguls nam Laffont het op tegen de Amerikaanse Jaelin Kauf, die onderuit ging en de finish niet haalde. Kisara Sumiyoshi uit Japan werd in de strijd om de derde plek verslagen door de Amerikaanse Hannah Soar, die zo voor het eerst het World Cup-podium mocht beklimmen.

Laffont wint op de moguls (Bron: YouTube)

Bij de mannen werd de al jaren dominante Canadees Mikael Kingsbury op de moguls verslagen door de Japanse dubbele wereldkampioen van 2017, Ikuma Horishima, hoewel het verschil erg klein was. Benjamin Cavet hield de Australiër Matt Graham nét achter zich en pakte de derde plek.

Op de dual moguls stond Kingsbury uiteraard in de finale en wel tegenover Cavet, die Horishima uitschakelde. Kingsbury sloeg terug en pakte zijn 58e World Cup-zege in 102 deelnames, terwijl Horishima in de kleine finale simpel afrekende met de Brit Thomas Gerken Schofield.

De finale op de dual moguls (Bron: YouTube)