Bizarre comeback in halve finales WK floorball

Floorball, een soort combinatie van bandy en zaalhockey, waar maar een paar landen echt goed in zijn. Zweden en Finland spelen bij de vrouwen keer na keer de WK-finale, een enkele keer speelt Zwitserland zich ertussen - hoewel Zwitserland meestal om plek drie strijdt met Tsjechië.

Het WK bij de vrouwen is dit keer bezig in het Zwitserse Neuchâtel, waar Finland door een uitglijder in de groepsfase al in de halve finales tegen Zweden speelde - en met 5-4 verloor. Zwitserland speelde thuis tegen Tsjechië voor een plek in de finale en dat werd best een bijzondere wedstrijd.

De Tsjeschische dames waren een stuk beter en na de eerste periode van twintig minuten stond het al 0-3, wat in de tweede van drie perioden uitgebreid werd naar 1-5. Met nog minder dan twee minuten te spelen stond het 2-6, maar ineens scoorde Zwitserland weer...en nog een keer, 4-6!

Het publiek ging op de banken staan en in de laatste minuut viel ook de 5-6, zou het dan toch?! En ja hoor, via een werkelijk prachtige backhand-assist werd de 6-6 erin gewerkt, de zaal ontplofte en het stond weer gelijk. In overtime werd het feest helemaal compleet: Zwitserland maakte de golden goal en de epische comeback was compleet.

Kun je onderstaande video niet zien, maar wil je dat wel? Klik dan even hier.

Zwitserland - Tsjechië, kijken vanaf zo'n 2:22.30 uur in de video (Bron: YouTube)