PDC WK: Huybrechts stunt met zege op Cross

Zaterdagavond en Raymond van Barneveld begint aan zijn laatste PDC WK. Hij speelt later op de avond tegen Darin Young. Eerst nog twee andere partijen in de eerste ronde. 

Mark McGeeney 3-1 Matt Campbell (First Round)
Mark McGeeney heeft zichzelf zaterdagvond verzekerd van een plek in de tweede ronde. De Engelsman versloeg mede-debutant Matt Campbell met 3-1 in sets. McGeeney schoot uit de startblokken. Met 105 gemiddeld en liefst 75% op de dubbels trok hij de eerste set naar zich toe. Een terugslag volgde echter nauwelijks en zo ging ook de tweede set met speels gemak naar The Ginja Ninja.

In de derde set ging het wat minder en die ging dus ook naar Campbell. De Canadees leek aan te kunnen haken, maar McGeeney ging in een hogere versnelling spelen en trok zo alsnog de wedstrijd naar zich toe. McGeeney speelt in de tweede ronde tegen Ricky Evans. Mocht hij ook die strijd winnen, dan wacht Michael van Gerwen in de derde ronde.

Jamie Hughes 2-3 Zoran Lerchbacher (First Round)
Zoran Lerchbacher staat in de tweede ronde van het WK. De Oostenrijker won met 3-2 van Jamie Hughes. Scorend was Hughes beter, maar dat deed hij niet altijd op het juiste moment en stond 2-1 achter.

In de vierde set deed de nummer 47 van de wereld een beste poging om het tij te keren. Op 2-1 in legs kreeg hij kansen op de set naar zich toe te trekken en een vijfde en beslissende set af te dwingen. Die misser bleek niet fataal, want even later werd alsnog die vijfde set afgedwongen. In die vijfde set kreeg Lerchbacher vele matchdarts en maakte het spannend. Uiteindelijk trok hij wel de partij naar zich toe.

Raymond van Barneveld 1-3 Darin Young (First Round)
Voor Raymond van Barneveld zit het WK er direct op. Lees hier verder. 

Rob Cross 0-3 Kim Huybrechts (Second Round)Rob Cross is uitgeschakeld op het WK. Hij verloor in de tweede ronde met 3-0 in sets van Kim Huybrechts. Een grote stunt. Cross werd in 2018 nog wereldkampioen én is de nummer twee van de plaatsingslijst. Cross was allesbehalve zichzelf, met een gemiddelde van 89.64.

Cross zal moeten inleveren op de wereldranglijst. Hij had 400.000 pond te verdedigen en houdt 15.000 pond over.