Harde crashes en Colombiaanse stunt op keirin in World Cup

Baanwielrenner Kevin Quintero heeft tijdens de World Cup in het Australische Cambridge voor een fikse stunt gezorgd. De Colombiaan schreef de keirin op zijn naam door in de finale de Australiër Matthew Glaetzer nét te verslaan. De Tsjech Tomas Babek eindigde als derde en verder finishte alleen de Brit Jack Carlin.

Er werd flink gevallen in Cambridge, waar onder meer de Maleisische wereldtopper Azizul Awang in de eerste ronde hard tegen de baan smakte. Hij kon wel weglopen, maar kwam niet meer in actie in de herkansingen. In de halve finales klapte de dit seizoen zo verrassende Thai Jai Angsuthasawit met 75 kilometer per uur onderuit, maar hij kon in de kleine finale nog naar een knappe tweede plek sprinten. In de finale ging de Rus Denis Dmitriev onderuit, waarbij hij Kwesi Browne uit Trinidad & Tobago meenam.

Bij de vrouwen stond de individuele sprint op het programma en die ging zoals eigenlijk al het hele seizoen naar Lee Wai Sze. De wereldkampioene uit Hong Kong had in de finale genoeg aan twee heats om thuisfavoriete Stephanie Morton te verslaan. De Russische Europees kampioene Anastasiia Voinova, die in de halve eindstrijd klop kreeg van Lee, pakte dankzij twee zeges op de Colombiaanse Marta Bayona de derde plek.

De Nieuw-Zeelander Aaron Gate kwam in het omnium als beste uit de bus. Hij begon met plek twee op de scratch en winst op de tempokoers, waarna hij er in de afvalrace vroegtijdig uit vloog. In de puntenkoers begon Gate erg sterk en met een ronde voorsprong aan het einde pakte hij de winst, voor de Duitser Roger Kluge en de Japanner Eiya Hashimoto, die als leider aan de puntenkoers begon.

De Australische vrouwen op de koppelkoers hadden het veld de hele koers in de hand: Georgia Baker en Annette Edmondson pakten tot de slotsprint in élke sprint punten en kwamen zo niet meer in gevaar. Clara Copponi en Marie le Net uit Frankrijk wonnen de eindsprint en pakten de tweede plek, voor het Amerikaanse duo Kendall Ryan/Christina Birch.