16-jarige freestyleskiester wint in halfpipe, Noorse dubbelslag op big air

In het Amerikaanse Copper heeft freestyleskiester Zoe Atkins haar eerste World Cup-zege te pakken. De pas 16-jarige Britse, nog maar voor de derde keer van de partij, zegevierde in de halfpipe.

Atkin kwam in haar eerste van drie finaleruns tot een score van 87,75 punten en dat bleek genoeg om de concurrentie voor te blijven. Thuisfavoriete Brita Sigourney bleef steken op 85,00 punten in haar derde run, de Canadese Rachael Karker wist 81,75 punten uit haar tweede run te halen en completeerde het podium.

Zoe Atkin (Bron: YouTube)

Bij de mannen ging de winst naar de Amerikaan Aaron Blunck en de 87,00 punten die hij in de eerste run op de sneeuw neer wist te zetten. Dubbel olympisch kampioen David Wise kwam tot 85,25 punten en werd tweede, de Canadees Noah Bowman was goed voor 84,75 punten en wipte zich daarmee in zijn derde run naar de derde plek.

Aaron Blunck (Bron: YouTube)

Big air
In Beijing werd gestreden op de big air, waar de Noorse Johanne Killi haar derde World Cup-zege boekte. Dat deed ze door in haar eerste en tweede finalesprong bij elkaar 179,00 punten te scoren, ruimschoots meer dan de Zwitserse Giulia Tanno: 155,25 punten. Na een mislukte eerste sprong deed veterane Silvia Bertagna het in de tweede en derde beter, wat haar 150,75 punten en plek drie opleverde.

Johanne Killi (Bron: YouTube)

Met zijn negentien jaar is Birk Ruud ook nog jong, maar de Noor heeft eveneens zijn derde zege te pakken. Hij sprong in een spannende finale naar 190,25 punten met zijn laatste twee sprongen, waarmee hij de Canadees Teal Harle nét klopte: 190,00 punten uit diens eerste en derde sprong. De Zweed Jesper Tjader verzekerde zich met 183,00 punten nog net van een podiumplaats.

Birk Ruud (Bron: YouTube)