PDC WK: Woodhouse eenvoudig langs dartsopa Lim; Yamada verslaat Meikle

Dag twee van het wereldkampioenschap darts van de PDC. Tijdens de middag komt er één landgenoot in actie en dat is Jermaine Wattimena. Dit bericht krijgt een update na iedere gespeelde wedstrijd van deze sessie

Darius Labanauskas 3-0 Matthew Edgar 
Darius Labanauskas heeft zich wederom ten koste van Matthew Edgar gekwalificeerd voor de tweede ronde. De Litouwer en de Engelsman stonden vorig jaar ook al tegenover elkaar in de eerste ronde. Toen werd het 3-1 voor Labanauskas, ditmaal klaarde Lucky D de klus in drie sets.

In de eerste twee sets stond hij zelfs geen leg af aan Edgar, die uiteindelijk niet verder kwam dan bijna 85 gemiddeld. De Britse darter pakte in de derde set wel twee legs, maar miste twee pijlen om de set binnen te slepen. Labanauskas sloeg vervolgens toe met een zeventiendarter voor de winst.

Ryan Meikle 1-3 Yuki Yamada (R1)
Yuki Yamada is de tegenstander van Darren Webster in de tweede ronde van het WK. De Japanner versloeg Ryan Meikle in een zwakke wedstrijd met 3-1. Beide spelers misten heel veel kansen op de dubbels, maar scorend ging het bij Yamada wel een stuk beter. De Jappanner had 39 100+ scores, waar Meikle er dertig wist ten noteren. 

Vooral in de vierde set liet Meikle het liggen. Hij liet acht kansen onbenut om een beslissende leg af te dwingen in deze set. Yamada maakte het daarna af met een 83-finish. Hij pakte de vierde set met 3-1 en won de partij

Luke Woodhouse 3-0 Paul Lim (R1)
Op 65-jarige leeftijd laat Paul Lim zien waarom hij de status van legende heeft. Hij opende de partij met een 160-finish. Het bleek echter het enige lichtpuntje van Lim. Woodhouse pakte de drie volgende legs en won daarmee de eerste set. 

Ook sets twee en drie gingen met 3-1 naar Woodhouse. De Engelsman had nog wel zeven matchdarts nodig om de partij naar zich toe te trekken. 

Jermaine Wattimena 2-3 Luke Humphries (R2)

De partij werd gewonnen door Luke Humphries. Lees het verslag hier