Skeletonster Nikitina verplettert concurrentie, Russisch feestje door Tretiakov

In het Amerikaanse Lake Placid is de tweede World Cup-wedstrijd van het seizoen voor de skeletonners afgewerkt. De eerste wedstrijd werd er ook al gehouden, omdat de baan in Park City te kampen heeft met problemen met de koelinstallatie en dus niet beschikbaar was.

Bij de mannen had de Russische startraket Alexander Tretiakov in de eerste run de snelste tijd, maar veteraan en veelvoudig World Cup-kampioen Martins Dukurs zat hem met 0,03 seconden op de hielen. Ook de tweede Rus, Nikita Tregubov, zat er nog dicht bij, maar hij viel in run twee weg naar de zevende stek. Olympisch kampioen Yun Sung-bin stond na één run derde, maar de Zuid-Koreaan eindigde na een mindere tweede afdaling als zesde.

Dé man van de tweede run was Tomass Dukurs, de oudere broer van Martins: hij stond zestiende na één run, kende een fenomenale tweede heat en steeg naar de vijfde plek. Axel Jungk uit Duitsland ging van vijf naar vier, zijn landgenoot Felix Keisinger steeg van zes naar drie en pakte zo zijn eerste World Cup-podium. Dukurs en Tretiakov duelleerden om de winst en het was de Rus die met 0,04 seconden verschil zegevierde, de vijftiende uit zijn carrière.

Elena Nikitina was bij de vrouwen véél te sterk voor de rest. De Russische was zoals vaker met enorme afstand de snelste van iedereen bij de start en wist het op de lastige baan dit keer tot twee keer toe te bekronen met een sterke run. De Duitse Jacqueline Lölling bleef nog het dichtst in de buurt, maar eindigde op 1,12 seconden, een enorm gat. Janine Flock uit Oostenrijk werd op 1,18 tellen derde, vlak voor Mirela Rahneva uit Canada. De Nederlandse Kimberley Bos kon vanwege een hamstringblessure niet starten.