Boksers Charlo en Navarrete delen stevige klappen uit

Afgelopen weekeinde ging het in de bokswereld natuurlijk vooral om het tweede gevecht tussen zwaargewichten Andy Ruiz en Anthony Joshua. Dat is inmiddels wat weggezakt en dus kijken we nog even terug op het weekeinde, want er stonden nog meer mooie gevechten op het programma.

In het Mexicaanse Puebla stonden landgenoten Emanuel Navarrete (29-1, 25 KO's) en Francisco Horta (20-3, 10 KO's) tegenover elkaar. Navarrete won bijna exact een jaar eerder de WBO-wereldtitel in het superbantamgewicht (-55,3kg) en de nog maar 24-jarige Vaquero verdedigde deze al voor de vierde keer. Horta bleek geen enkele partij voor Navarrete, die er in de vierde ronde met een reeks trage, harde klappen een eind aan maakte op aangeven van de scheidsrechter.

Jerwin Ancajas (31-1, 21 KO's) uit de Filipijnen is al sinds september 2016 de IBF-wereldkampioen in het supervlieggewicht (-52,2kg) en de Chileen Miguel Gonzalez (31-2, 8 KO's) probeerde dat van hem af te nemen. Echt succesvol was het niet: Ancajas was een maat groter, dwong Gonzalez meer en meer de hoek in en in de zesde ronde timmerde hij de hoop uit zijn uitdager, die door de scheidsrechter uit zijn lijden verlost werd.

Navarrete - Horta (Bron: YouTube)

Brooklyn
Het grootste gevecht van het weekeinde, buiten de strijd in de Saoedische duinen dan, ging tussen de ongeslagen Amerikaan Jermall Charlo (29-0, 21 KO's) en de Ier Dennis Hogan (28-2, 7 KO's), die probeerde om Charlo's WBC-wereldtitel in het middengewicht (-72,6kg) over te nemen. Ook Hogan kon echter weinig maken tegen de ongeslagen Charlo, die in de zevende ronde - na al een eerdere knockdown - met een pijnlijke linker een einde aan het gevecht maakte.

Marlon Tapales (33-2, 16 KO's) uit de Filipijnen vocht tegen de Japanner Ryosuke Iwasa (26-3, 16 KO's) om de interim-wereldtitel bij de IBF in het superbantamgewicht. Voor Tapales eindigde dat in de elfde ronde: Iwasa sloeg hem naar het canvas en voor Tapales was de hoop voorbij.

De 36-jarige Rus Matvey Korobov (28-2, 14 KO's), tweevoudig wereldkampioen bij de amateurs, mocht weer eens voor een (interim-)titel vechten, dit keer die bij de WBA in het middengewicht. Hij nam het op tegen de Brit Chris Eubank Jr (28-2, 21 KO's), die op de weg terug is na zijn nederlaag tegen George Groves in februari vorig jaar, maar het was snel klaar: in de tweede ronde liep Korobov een schouderblessure op en het gevecht was op slag voorbij.

Charlo - Hogan (Bron: YouTube)