28 tractoren voor boerenprotest op de Dam

De eerste trekkers zijn zojuist Amsterdam binnengereden. De boeren zijn onderweg naar de Dam waar zij vandaag demonstreren tegen het stikstofbeleid van het kabinet.

Ze kwamen even voor 06:00 aan in Amsterdam. De eerste trekkers staan inmiddels op de Dam. Op beeldmateriaal toegestuurd door enkele demonstranten is te zien dat het om tientallen tractoren gaat. Sommige voertuigen zijn voorzien van vlaggen en spandoeken met teksten als 'No farmers no food'.

Burgemeester Halsema heeft met de organisatie afgesproken dat er maximaal 25 tractoren bij het protest aanwezig mogen zijn. Of de demonstranten zich hier aan houden is nog de vraag. Zo gaf organisator Agractie Nederland vorige week aan veel meer trekkers te verwachten. 

De actie op de Dam duurt officieel van 12.00 uur tot 16.00 uur. Er staat een brunch gepland op de Dam en het Rokin. Boerenbedrijven nemen eten mee en nodigen Amsterdammers uit om te komen brunchen.

Update 08:00 uur
Boeren hebben zich momenteel met 28 tractoren verzameld op de Dam en het Rokin voor het aangekondigde boerenprotest. Dat zijn er drie meer dan toegestaan, maar volgens de organisatie blijft het daarbij.