NS past berichtgeving over aanrijdingen aan

Vanaf 15 december, met de start van de nieuwe dienstregeling, past NS alle geautomatiseerde omroepberichten aan bij een aanrijding met een persoon. Het gaat om de informatie die vanuit reisinformatie te vinden is in de Reisplanner app, op de website en op de stations. Waar er  nu nog specifiek aangeven wordt dat er een ‘aanrijding met een persoon’ is geweest, gaan de Spoorwegen in de toekomst omroepen dat het een ‘aanrijding’ betreft, zonder te specificering wat voor soort aanrijding.

Een woordvoerder van de NS: "De berichttekst ‘aanrijding met een persoon’ is bepaald om reizigers zo duidelijk mogelijk te informeren over het oponthoud. Omdat we onze reisinformatie continue willen verbeteren doen we nu deze aanpassing. Daarbij blijft NS monitoren hoe de nieuwe omroeptekst wordt ontvangen door reizigers."

Alternatieve omroepteksten
Op zoek naar alternatieven is gekeken naar de wijze waarop hier in andere landen mee wordt omgegaan. Dit blijkt per land te verschillen. Variërend van ‘aanrijding met een persoon’, ‘aanrijding’ en ‘inzet van hulpdiensten’. Engeland heeft onlangs de keuze voor de omroeptekst ‘inzet van hulpdiensten’ weer veranderd, omdat dit reizigers te veel deed denken aan de grootschalige inzet na aanslagen. NS heeft na overleg met deskundigen daarom gekozen voor de omroeptekst ‘Aanrijding’.

Vragen of gedachten over zelfdoding? Bel 0900-0113 of ga naar www.113.nl.