MLB: Cole tekent recordcontract bij New York Yankees; Gregorius naar Phillies

Honkballer Gerrit Cole heeft een nieuwe ploeg gevonden. De 29-jarige pitcher was de meest gewilde speler in het offseason en heeft daar handig gebruik van gemaakt. Cole gaat naar de New York Yankees voor negen jaar en in die contractperiode zal de werper maar liefst 324 miljoen dollar verdienen. Het contract is het op drie na grootste aller tijden en het grootste voor een werper. Alleen outfielders Mike Trout ($426,5 miljoen), Bryce Harper ($330 miljoen) en Giancarlo Stanton ($325 miljoen) doen beter

Cole had een geweldig seizoen bij de Houston Astros. In het reguliere seizoen was de 29-jarige werper dominant door de meeste strikeouts te gooien, 326. Daarnaast had hij 20 overwinningen achter zijn naam staan, tegenover vijf verliespartijen. In het postseason was hij goed voor een record van 4-1.

Cole gaat $36 miljoen per jaar verdienen bij de Yankees en daarmee verbeterd hij het record van Stephen Strasburg ($35 miljoen), die het record van best verdiende pitcher in handen had. Strasburg had het record één dag in handen, want de MVP van de World Series ondertekende dinsdag een vernieuwd contract bij de Washington Nationals. In zeven jaar krijgt hij 245 miljoen miljoen dollar bijgeschreven op zijn rekening.

Didi Gregorius heeft afgelopen nacht ook een nieuw team gevonden. De Amsterdamse kortestop gaat van de New York Yankees naar de Philadelphia Phillies voor één jaar voor een slordige 14 miljoen dollar.