Boom stopt met wegwielrennen

Lars Boom stopt met wielrennen op de weg. De 33-jarige wielrenner is er niet in geslaagd om een nieuwe ploeg te vinden, nadat Roompot-Charles eerder dit jaar bekendmaakte te stoppen. Boom wil zich nu gaan richten op gravel- en strandraces en mountainbiken.

In 2008 werd Boom wereldkampioen in het veldrijden en stapte één jaar over naar het profwielrennen. Hij was meteen succesvol, want in dat jaar won hij direct een rit in de Ronde van Spanje. Dat jaar schreef hij ook de Ronde van België op zijn naam. Hij won in zijn wegcarrière ook nog ritten in Parijs-Nice en Dauphiné en werd Nederlands kampioen. Daarnaast won hij in 2012 het eindklassement van de Eneco Tour, maar zijn absolute hoogtepunt was de ritoverwinning in de Tour de France.

Na zijn hartoperatie in 2018 kwam Boom niet meer in de buurt van toepresultaten. Hij wil zich nu meer concentreren op gravel- en strandraces en mountainbike-wedstrijden, vooral op de marathon. "Ik heb een mooie en lange carrière op de weg achter de rug, met een aantal mooie overwinningen en ereplaatsen waar ik trots op ben", geeft hij aan bij Wielerflits.nl. "Door het stoppen van mijn huidige team ontstond er een mogelijkheid om mijn focus te verleggen op een passie die ik al enige tijd koester. Dat zijn gravel- en strandraces, alsmede MTB marathons."