NFL: Indrukwekkende comeback Eagles drukt Giants en Manning nog dieper weg

Tijdens Monday Night Football hebben de Philadelphia Eagles een pijnlijke nederlaag uitgedeeld aan de New York Giants. Bij de bezoekers mocht de 38-jarige Eli Manning, al sinds 2004 bij de Giants spelend, de geblesseerde quarterback Daniel Jones vervangen - Manning's derde optreden van het jaar, nadat hij de eerste twee duels speelde.

De tweevoudig Super Bowl-winnaar begon goed en bezorgde een pass bij rookie Darius Slayton, die er met een mooie run een touchdown van maakte. Jake Elliott trapte de Eagles op het scorebord, Aldrick Rosas maakte namens de Giants een field goal en nog voor het eind van de eerste helft trof Manning wéér doel: opnieuw vond hij Slayton en met een 55-yard reception maakte de rookie er een tweede touchdown en 3-17 van.

De Eagles vochten echter terug en in het derde kwart rende Boston Scott de eerste touchdown binnen. Met nog minder dan twee minuten te gaan was het feest: quarterback Carson Wentz bezorgde de bal aan het einde van een knappe drive bij Zach Ertz voor 17-17. Overtime was nodig en daarin was het bij de eerste possession voor de Eagles raak: Wentz vond Ertz opnieuw en met een korte pass wonnen de Eagles met 23-17.

Voor de Giants was het al de negende opeenvolgende nederlaag, een evenaring van het uit 1976 stammende teamrecord. "Dat zit me niet lekker", aldus Saquon Barkley na afloop. "Wij zijn een team dat elke keer weer een manier weet te vinden om heel veel wedstrijden te verliezen. Dat moeten we omdraaien en wanneer dat gaat gebeuren...geen idee."

Eagles - Giants (Bron: YouTube)