Kalypso Media opent nieuwe studio voor nieuwe Commandos

Kalypso Media Group heeft vandaag de oprichting aangekondigd van een nieuwe studio voor game-ontwikkeling. De eerste game die ze gaan maken is de volgende Commandos.

De nieuwe, naamloze studio is gevestigd in de regio Frankfurt. Veteraan Jürgen Reußwig, voormalig studiomanager bij Sunflowers en Managing Director van Games Distillery, neemt de functie van studiodirecteur op zich.

"De oprichting van een nieuwe studio is een duidelijk engagement voor de groeiplannen van Kalypso voor de komende jaren, omdat we onze interne en externe ontwikkelingsinspanningen wilden uitbreiden", zegt Simon Hellwig, directeur en oprichter van Kalypso Media Group GmbH. “Commandos is een geweldig, wereldwijd erkend merk en we zullen ons uiterste best doen om aan de verwachtingen van de wereldwijde gaminggemeenschap te voldoen. We kunnen niet wachten om aan de slag te gaan."

Studio-directeur Jürgen Reußwig vult aan: "In de nieuwe studio gaan we een echt waardige opvolger van Commandos ontwikkelen, ontworpen voor zowel pc- als consoleplatforms voor gelijktijdige wereldwijde release. Op persoonlijk vlak kon ik niet trotser zijn om aan een echt icoon van de strategie-games te werken en ik kijk ernaar uit om sollicitaties te ontvangen van zowel nieuwe als ervaren ontwikkelaars die onze passie voor de serie delen."

De sollicitatieprocedure voor de nieuwe studio is begonnen, dus het zal nog wel even duren voordat we een nieuwe Commandos kunnen verwelkomen. Een oude Commandos komt er wel aan: de pc-versie van Commandos 2 – HD Remaster is gepland voor deze maand.