Zwolse basketballers halen hard uit in topper

De basketballers van de Landstede Hammers hebben in de Dutch Basketball League stevig uitgehaald. De Zwolse landskampioenen ontvingen nummers twee Feyenoord, maar stuurden de ploeg met 103-63 terug naar Rotterdam.

In de eerste helft konden de bezoekers nog een beetje bijbenen, in het derde kwart werd het al lastiger. De definitieve genadeklap kwam al snel in het vierde kwart, waarin Feyenoord welgeteld zes punten liet noteren, tegenover de 28 van de Hammers. Vooral Noah Dahlman was ijzersterk: hij kwam tot 20 punten, 9 rebounds en 7 assists.

Feyenoord verloor de tweede plek aan Heroes Den Bosch, dat bezoek kreeg van Aris Leeuwarden. Echt spannend werd het niet, hoewel de Friezen in de slotfase de schade nog een beetje konden beperken: 82-71.

ZZ Leiden had het zowaar even moeilijk bij Apollo Amsterdam, dat met een sterk begin van de tweede helft een 32-52 achterstand bij rust goed probeerde te maken. De Amsterdammers kwamen tot op acht punten, maar Leiden hield stand en won met 81-100.

Donar wipte eveneens over Feyenoord heen door thuis simpel van Basketbal Academie Limburg te winnen. Na tien minuten stond het al 25-9 voor de Groningers, die geen moment meer in gevaar kwamen en met 89-52 de winst pakten.