Skiester Rebensburg wint super-G in Lake Louise

Alpineskiester Viktoria Rebensburg heeft in het Canadese Lake Louise de super-G tijdens de World Cup-wedstrijden aldaar gewonnen. De Duitse zette een indrukwekkende run neer en werd nauwelijks meer bedreigd.

Tamara Tippler ging als eerste naar beneden en de Oostenrijkse zag de volgende vijf dames niet aan haar tijd komen. Rebensburg deed dat echter wel en hoe: de Duitse dook 1,06 seconden onder Tippler's tijd door. Stephanie Venier uit Oostenrijk deed een aanval, maar bleef op 0,53 seconden steken en nam plek twee in beslag.

Daar bleef het lang bij, tot Corinne Suter als negentiende naar beneden ging. De Zwitserse was sneller dan Venier en schoof op 0,42 seconden van Rebensburg in op de tweede plek, maar die ging er nog aan: Nicol Delago had startnummer 31 en benaderde Rebensburg tot op 0,35 seconden, wat haar uiteindelijk de tweede plek opleverde.

Voor Delago was het pas de tweede podiumplek uit haar carrière, Suter mocht voor de vierde keer het podium betreden - voor het eerst op de super-G. Voor Rebensburg was het daarentegen alweer haar achttiende zege.