Conegliano en De Kruijf wereldkampioen clubteams dankzij uitblinkster Egonu

Volleybalster Robin de Kruijf is met haar Italiaanse volleybalclub Imoco Volley Conegliano wereldkampioen geworden. In de finale van het WK voor clubteams werd vrij eenvoudig het Turkse Eczacibaso Vitra opzijgezet ondanks dat Conegliano de eerste set verloor: (22-25, 25-14, 25-19, 25-21)

Robin de Kruijf was goed voor negen punten in de wedstrijd, maar de uitblinkster was Paola Egonu. De pas 20-jarige Italiaanse diagonaal speelster sloeg maar liefst 33 punten binnen voor haar team Imoco Volley Conegliano. Dat was uiteindelijk goed voor de winst in de finale.

Waar de finale tussen Imoco Volley Conegliano en Eczacibaso Vitra niet zo spannend was dat de halve finales wel. Toen had Conegliano het veel moeilijker met titelverdediger Vakifbank Istanbul. De wedstrijd ging over vijf sets en in die vijfde set kreeg Vakifbank Istanbul maar liefst acht wedstrijdpunten, maar alsnog ging de wedstrijd naar de Italiaanse ploeg. Ook toen was Egonu de uitblinkster. Ditmaal was ze goed voor 38 punten en had daarmee meer dan de helft van de punten binnengeslagen voor haar team.