Hockey Hoofdklasse: Matla-show tegen Pinokť, eerste nederlaag SCHC

Het was op de laatste speeldag in de Hoofdklasse hockey voor de winterstop de dag van Frédérique Matla. In het duel met Pinoké stond er geen maat op de aanvalster van Den Bosch. Matla scoorde liefst zeven van de acht Bossche treffers. SCHC verloor haar ongeslagen status na de 2-0 nederlaag tegen Amsterdam in het Wagener Stadion. Oranje-Rood verspeelde punten in Den Haag tegen hdm en hekkensluiter HGC gaat de winterstop in met nul punten.

Pinoké - Den Bosch (0-8)
11' 0-1 (sc) Den Bosch Frédérique Matla
25' 0-2 Den Bosch Frédérique Matla
31' 0-3 Den Bosch Frédérique Matla
39' 0-4 Den Bosch Frédérique Matla
41' 0-5 (sc) Den Bosch Frédérique Matla
54' 0-6 (sb) Den Bosch Frédérique Matla
59' 0-7 Den Bosch Pleun van der Plas
68' 0-8 Den Bosch Frédérique Matla
Met zeven treffers drukte Frédérique Matla een enorme stempel op het duel met Pinoké. De overige treffer van Den Bosch kwam op naam van Pleun van der Plas. Matla sluit de eerste competitiehelft al met 25 doelpunten. Ze pushte in veertien duels veertien keer raak uit een strafcorner, maakte negen velddoelpunten en benutte twee strafballen. Den Bosch gaat de winterstop ook in als de nummer een in de Livera Hoofdklasse Dames.

Amsterdam - SCHC (2-0)
2' 1-0 Amsterdam Sosha Benninga
60' 2-0 Amsterdam Charlotte Vega
De topper in het Wagener Stadion werd gewonnen door Amsterdam. Daarmee kwam er een einde aan de ongeslagen reeks van dertien duels voor SCHC. Sosha Benninga opende de score al na twee minuten, waarna na een uur spelen Charlotte Vega de eindstand op het bord zette. De Amsterdammers zijn zelf al tien competitiewedstrijden op rij ongeslagen en in die reeks boekte de ploeg van coach Robert Tigges al de zesde overwinning op rij.

Bloemendaal - HGC (1-0)
11' 1-0 (sc) Bloemendaal Demi Hilterman
Voor het eerst sinds de derde speeldag boekte Bloemendaal weer eens een overwinning. Met de nipte 1-0 zege deden de Mussen ook goede zaken op de ranglijst. Bloemendaal passeerde Laren en staat nu negende met twee punten voor op de ploeg uit het Gooi. Het gepromoveerde HGC blijft ook na veertien speeldagen op nul punten staan. De Wassenaarse formatie verloor haar laatste 22 duels in de Hoofdklasse en evenaarde daarmee de reeks van Laren die tussen 1984 en 1987 ook 22 keer zonder punten het veld afstapte.

HDM - Oranje-Rood (2-2)
6' 0-1 (sc) Oranje-Rood Manuela Urroz
35' 1-1 (sc) HDM Pien van Nes
40' 1-2 Oranje-Rood Fiona Morgenstern
67' 2-2 HDM Tessa Beetsma
HDM maakte een einde aan een reeks van drie opeenvolgende nederlagen. Tegen Oranje-Rood pakte de Haagse formatie knap een punt: 2-2. Tessa Beetsma maakte vlak voor tijd de gelijkmaker. Hierdoor zag Oranje-Rood een vierde zege op rij in rook opgaan. De ploeg staat stevig op een vierde plaats op vier punten gevolgd door Hurley. hdm gaat als de nummer acht de winterstop in.

Kampong - Victoria (3-2)
17' 1-0 (sc) Kampong Renee van Laarhoven
23' 2-0 Kampong Michelle Simons
33' 2-1 (sc) Victoria Marise Weijschede
51' 3-1 Kampong Malou Pheninckx
64' 3-2 Victoria Marise Weijschede
Kampong boekte na vier competitiewedstrijden zonder zege eindelijk weer eens een overwinning. Het was ook pas de tweede winstpartij op de eigen Klapperboom. De Utrechtse formatie haalt de punten vooral buitenshuis. Met twintig punten uit veertien duels sluit Kampong de eerste competitiehelft af op een zesde plaats. Victoria blijft voorlaatste met vijf punten. Het gat met de veilige negende plaats in inmiddels opgelopen naar tien punten.

Laren - Hurley (0-1)
8' 0-1 (sc) Hurley Lieke van Wijk
Dankzij een doelpunt van Lieke van Wijk vroeg in de wedstrijd boekte Hurley de derde overwinning op rij. De ploeg van Patrick Bakker is al vijf duels ongeslagen. Laren leed de tweede nederlaag op rij en zag op de ranglijst Bloemendaal voorbij komen. Hierdoor staat de ploeg uit het Gooi op een playout-plek.