FOK! Wat een weer: zware windstoten, regen en zon

Goeiedag!

Op deze bewolkte zaterdag zaten we natuurlijk met z'n allen in spanning voor wat de Top 10 van de Top 2000 zou gaan worden. Danny Vera op nummer 4. Zoiets had ik wel verwacht eigenlijk. Maar dat Child in Time uit de Top 10 gezakt is, dat had ik minder verwacht. 

Het was dus bewolkt gisteren en her en der viel er nog een spatje. De avond ervoor was het echter niet saai. Twee actieve troggen trokken toen over het land. Dat ging gepaard met behoorlijk stevige regenval, en in mijn geval ook onweer. Ik was buiten op dat moment en ik werd verrast door een prachtige CC-ontlading die daarna overging in CG. De donder eindigde met een flinke knal.  Er viel in totaal gisteravond zo'n 17 mm. Ook in het midden was het erg nat.

Maar we zijn er nog niet. Integendeel. Het gaat de komende dagen erg hard op de weerkaarten. We zitten middenin een strakke westcirculatie en dat betekent een snelle afwisseling van regen- en buienzones. Ook komt er de komende dagen veel wind te staan. Te beginnen met vandaag. In de loop van de nacht en ochtend gaat het langs de kust hard tot stormachtig waaien en kunnen er windsnelheden van 90 tot 100 km/u optreden. Daarvoor is code GEEL afgekondigd. 

Vervolgens trekt er met rappe snelheid een regenzone over het land. Daar valt zo'n 5 to 8 mm uit. Deze zone trekt in de loop van de ochtend snel naar het oosten toe weg, en dan volgen er opklaringen. Zodoende kunnen we de zon nog even te zien krijgen. In de avond echter volgen er weer buien en die kunnen gepaard gaan met onweer en flinke windvlagen, want de wind die eerst even wat afneemt die neemt later op de dag weer toe. 

Het is wel zacht met een graad of 11.

Maandag koelt de bovenlucht flink af en dat resulteert in stevige buien met kans op hagel en onweer. En zo komen we de week wel door, elke dag weer wat te beleven.  

Fijn weekend!  

Meer weer op FOK!

Gisteren bij het weerbericht een foto met nog aardig zicht. Kwartiertje later en alles zat dicht in Arhnhem (Foto: Charged)
Eergisteren bij het weerbericht een foto met nog aardig zicht. Kwartiertje later en alles zat dicht in Arhnhem (Foto: Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.