Grillroom ingestort in Coevorden

In Coevorden is Grillroom Ali Baba ingestort na een explosie. Één slachtoffer kon al onder het puin vandaan gehaald worden en is afgevoerd naar een ziekenhuis. Het is niet bekend hoe het met hem gaat. Een ander slachtoffer ligt nog onder het puin, maar is aanspreekbaar. Een gespecialiseerd team is bezig om deze persoon te bereiken en te bevrijden.

De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt en de brandweer heeft de staat afgezet. Volgens Bert Bouwmeester, de burgemeester van Coevorden, zou het gaan om een gasexplosie. "Omwonenden die ik sprak hoorden een enorme knal. Het pand is helemaal weg, alleen het dak is er nog.”

Van het pand is weinig meer over, alleen het dak is nog redelijk intact. Het gebouw links van de grillroom zou ook beschadigd zijn, andere gebouwen lijken nog redelijk ongeschonden. Wel zijn er geparkeerde auto's bedolven onder brokstukken.

Update 19:53 uur:
Volgens de burgemeester van Coevorden, Bert Bouwmeester, zou de persoon die nog bekneld is onder het puin een jongetje van 5 jaar oud zijn. Hij maakt zich grote zorgen over het jongetje. Om veilig te kunnen werken is de stroom in de omgeving afgesloten en worden geparkeerde auto's verwijderd.

Update 20:20 uur:
Een speciaal team van de brandweer Drachten heeft het 5-jarige jongetje onder het puin vandaan gehaald. Volgens de veiligheidsregio Drenthe zou zijn toestand zorgwekkend zijn. Eerder was al een volwassen man gered. Dit is de eigenaar van de grillroom en de vader van dit jongetje.