Megatalent Odermatt pakt eerste World Cup-zege op super-G

Alpineskiër Marco Odermatt is een vrij uitzonderlijk talent, dat was al wel duidelijk. De nu 22-jarige Zwitser won begon 2018 op het WK junioren goud op de reuzenslalom, super-G, afdaling én alpinecombinatie, terwijl hij twee jaar eerder ook al reuzenslalomgoud won.

In de World Cup was hij vorig seizoen van de partij en aan het einde van de winter pakte hij op de reuzenslalom ook al twee podiumplekken. Nu is de eerste zege ook een feit, want op de prachtige Birds of Prey-piste in het Amerikaanse Beaver Creek heeft Odermatt de super-G gewonnen.

Adrien Theaux opende het bal, maar de Fransman haalde de finish niet. Odermatt kwam als tweede naar beneden en kort daarop benaderde de Fransman Alexis Pinturault zijn tijd tot op 0,37 seconden. Olympisch kampioen Matthias Mayer kwam nog wat dichter in de buurt, maar de Oostenrijker gaf toch 0,14 seconden toe.

Vervolgens werd het nog écht even billenknijpen voor Odermatt, want Aleksander Aamodt Kilde was lange tijd beduidend sneller onderweg. De Noor ging echter iets de fout in en eindigde op 0,10 seconden van de Zwitser, wat hem wel de tweede plek opleverde. Ook Mayer's derde plaats kwam niet meer in gevaar.