FOK! Wat een weer: daar zijn de regens weer!

Moggé!

De Sint liep te denken, wat voor weer hij jullie voor de komende tijd zal schenken. 

Daar kan de Sint heel kort over zijn, veel regen en wind en dat is geen gein.

De afgelopen dagen waren erg rustig. Er stond nauwelijks wind en op veel plaatsen was er mist aanwezig. Toch waren er ook plaatsen die een aantal zonnige dagen achter de rug hebben, zoals hier in Haarlem. Van mist is hier nauwelijks sprake geweest en de zon heeft heel wat uurtjes geschenen. Vandaag bleef het echter grijs. Niet door mist, maar door bewolking. De voorbode van het weer wat ons te wachten staat.

Depressies staan alweer te trappelen om ons opnieuw heel wat regen te gaan bezorgen. Dat begon al in de loop van de nacht. De aanwezige mist lost op door het toenemen van de wind. Langs de kust tot hard 7 Bft. Er kan ook al wat regen gaan vallen. Misschien dat het in het zuidoosten nog een graadje vriest, maar elders is het al ruim boven nul.

Overdag trekt er dan een eerste frontale zone over ons land, maar dat gaat niet hard. Hierdoor blijft het de hele dag bewolkt en van tijd tot tijd valt er regen- en motregen. Er kan overdag toch wel weer zo'n 5 tot 10 mm gaan vallen. Dat kan in het westen en noorden s'avonds verder oplopen, want dan passeert er nog een trog met een paar stevige buien. Daar kan dan ook onweer bij zitten. Bij dit alles wordt het 7 graden in het oosten tot 10 in het noordwesten. De stevige wind draait aan het einde van de dag naar west-noordwest en neemt dan iets in kracht af.

Zaterdag zitten we even tussen alle storingen in, maar heel veel zon lijkt er niet in te zitten. Zondag is dan weer een echte regendag. En maandag volgen er dan buien. En zo gaan we nog even door.

Fijne pakjesavond, en vergeet niet te stemmen op de Top 2000!  

Meer weer op FOK!

mistbanken en zon (Foto: Charged)
Charged was aan het werk op de Mandela-brug in Arnhem. Hij zag de mist op zich afkomen. Deel 2 volgt! (Foto: Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.