Seizoen 2 begint volgende week in Gears 5

Operation 2: Free for All gaat 11 december van start in Gears 5. De komende drie maanden kan je nieuwe characters, nieuwe maps, nieuwe modi en meer verwachten.

De meest opvallende toevoeging is ook direct de minst verrassende, gezien de naam van de Operiation: er komt een Free for All-mode in Gears 5. The Coalition belooft dat Free for All de grootste versus mode in Gears ooit zou moeten zijn, en wat betreft het aantal spelers hebben ze in ieder geval gelijk. In de nieuwe FFA-mode kan je met maarliefst veertien spelers tegelijk spelen. Om de vier extra spelers kwijt te kunnen heeft The Coalition alvast drie gloednieuwe maps gemaakt specifiek voor FFA.

Naast FFA komen er nog twee nieuwe modi naar Gears 5: Arcade Blitz en 2v2 Gnashers. Arcade Blitz is in feite King of the Hill, maar maakt dan gebruik van de nieuwe Arcade-regels, waar wapens en headshots meer krachtig zijn. 2v2 Gnashers spreekt voor zich, en ook voor deze mode zijn twee specifieke maps gemaakt. Voor alle andere Horde en Versus-modi komen er ook twee nieuwe maps, Lift maakt een terugkeer uit Gears of War 4 en Allfathers Arena is een nieuwe dynamische map die na iedere ronde anders opgestelde covers en obstakels heeft. Met de 27 combinaties die mogelijk zijn in deze map zou geen potje hetzelfde meer moeten zijn.

Ook voor PvE-liefhebbers is er natuurlijk genoeg te beleven in Operation 2. Twee characters voegen zich met hun eigen wapenarsenaal en vaardigheden bij de COG: Lizzie Carmine en oude bekende Damon Baird. Ook wordt er gehusseld met enkele characters, zo is het Scorpio Escape-team binnenkort ook speelbaar in Horde en gaat Marcus proberen nuttig te zijn tijdens Escape-pogingen. Bij de Swarm voegen zich ook enkele nieuwe speelbare characters, hoewel dit ironisch genoeg alleen maar Locust zijn: de Locust Drone, Kantus en Jermad worden speelbaar in PvP-modi.

Komende dinsdag eindigt de eerste Operation in Gears 5. Wees dus snel als je nog enkele challenges wil halen.