NLH: Koivu viert 1000e wedstrijd met winnende goal in shoot-out

De ijshockeyers van de Minnesota Wild hebben in de NHL een thuiszege geboekt op de Dallas Stars. Na drie perioden stond het 2-2 en in overtime werd niet gescoord, waardoor shootouts genomen moesten worden. Daarin was het uitgerekend de Fin Mikko Koivu die in zijn 1000e wedstrijd de winnende namens Minnesota maakte.

De Boston Bruins wonnen thuis met 3-1 van de Montreal Canadiens. David Backes speelde na bijna een maand weer en maakte uiteindelijk de beslissende goal - hij bracht de Bruins op een 2-1 voorsprong halverwege de derde periode, nadat Joel Armia al binnen twee minuten voor 0-1 zorgde. David Pastrnak tekende eerder voor de gelijkmaker, zijn 25e goal van het seizoen, terwijl Jake DeBrusk de 3-1 verzorgde.

De Vancouver Canucks ontvingen de Edmonton Oilers, die dankzij Josh Archibald op voorsprong kwamen. Brock Boeser en Josh Leivo brachten de Canucks langszij, maar Leon Draisaitl werd de thuisploeg alsnog fataal: de Duitser trok de stand al snel gelijk en na 46 seconden in de derde periode was hij wederom in de powerplay trefzeker, waardoor de Oilers met 2-3 wonnen.

Koivu is de held van Minnesota (Bron: YouTube)