Vier races, vier landen vieren World Cup-winst op rodelbaan

Op de laatste dag van de tweede World Cup van het rodelseizoen stonden nog vier wedstrijden op het programma: de reguliere wedstrijd bij de mannen en de sprint voor de dubbels, vrouwen en mannen en dat leverde winnaars uit vier verschillende landen op.

Mannen
Jonas Müller is geweldig aan de winter begonnen en na zijn thuiszege in Innsbruck-Igls was de Oostenrijker ook op de lastige baan van Lake Placid de beste. Op het Amerikaanse ijs verdrong hij thuisheld Tucker West, de leider na de eerste run, van de eerste plaats en won hij met 0,021 seconden verschil. De Italiaan Dominik Fischnaller kende een toprun en steeg van de zesde naar de derde stek op 0,052 seconden, de Rus Roman Repilov zag Müller en Fischnaller voorbij komen en viel op 0,084 tellen precies buiten het podium.

Sprint dubbels
De Letse broers Andris en Juris Sics kenden in de reguliere wedstrijd op zaterdag een zeldzaam matige dag, maar met een dijk van een run namen ze op de sprint revanche. De volgende drie duo's kwamen er niet aan te pas, de Duitse toppers Toni Eggert en Sascha Benecken strandden op 0,008 seconden en hun aartsrivalen Tobias Wendl en Tobias Arlt moesten op 0,037 tellen genoegen nemen met de derde plek, waardoor de sportieve revanche voor de Letse rodelhelden compleet was.

Sprint vrouwen
De jonge Amerikaanse Ashley Farquharson zette een scherpe tijd neer en de volgende vier dames haalden het niet, tot landgenote Summer Britcher ondanks een fout aan het einde ruim onder haar tijd dook. Emily Sweeney voegde zich tussen haar twee landgenotes, maar een volledig Amerikaans podium viel in het water: de Duitse Julia Taubitz ging als laatste naar beneden en was 0,051 seconden sneller dan Britcher, waardoor Farquharson nog even op haar eerste podium moet wachten.

Sprint mannen
Repilov nam sportieve revanche op zijn nét gemiste podium en duwde thuisfavoriet Chris Mazdzer van de leiding (+0,220 seconden). Diens landgenoot Tucker West moest wederom genoegen nemen met plek twee, want hij kwam 0,033 tellen tekort om Repilov te verslaan. Müller won dit keer niet, maar op 0,122 seconden pakte hij wel weer een podium en verstevigde hij zijn leidende positie in de World Cup-stand.

De hoogtepunten van de dagen in Lake Placid (Bron: YouTube)