FOK! Wat een weer: Wisselend bewolkt en enkele buien

Vandaag is het wisselend bewolkt en trekken er enkele buien van noordwest naar zuidoost over het land. Omdat tot halverwege de ochtend de temperatuur in de zuidoostelijke helft van het land lokaal nog iets onder nul ligt zou het lokaal glad kunnen zijn. Daarnaast komt er in Limburg aanvankelijk nog (dichte) mist voor, deze zal in de loop van de ochtend verdwijnen. In de avond ontstaat er opnieuw mist in het zuidoosten. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 4°C in Limburg tot 8°C langs de kust. Langs de kust is de wind noordwestelijk en is matig tot vrij krachtig. Boven land is de wind zwak tot matig uit west tot zuidwest, in de middag west tot noordwest.

In de nacht naar dinsdag is het zwaar bewolkt en lokaal valt lichte regen. In het zuidoosten en zuiden komt er mist voor. De minima lopen uiteen van +6°C aan zee tot -1°C in het oosten en zuidoosten. Er staat een zwakke, aan zee en op het IJsselmeer matige westelijke wind.

In de ochtend is het zwaar bewolkt en valt er in het oosten en noordoosten aanvankelijk nog lichte regen. De aanwezige mist lost geleidelijk op, maar is vooral in het zuidoosten mogelijk hardnekkig. In de loop van de dag ontstaan er enkele opklaringen en blijft het overal droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van +3°C in het zuidoosten tot +8°C langs de kust. De wind draait naar zuidwest en is zwak tot matig, in het Waddengebied vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Een sfeervol plaatje, zaterdag precies om middernacht gemaakt in Borne (Foto: Drizzt)
Een sfeervol plaatje, zaterdag precies om middernacht gemaakt in Borne (Foto: Drizzt)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.