Kletsnatte herfst: meer dan 500 mm

Hallo allemaal!

Voor ons als weermannen- en vrouwen zit de weerkundige herfst er zo goed als op. Op 1 december begint dan de winter. Dus tijd om even terug te blikken op de herfst.

Die was nat, heel erg nat. Als regenliefhebber zat je de afgelopen maanden op de eerste rij. Vanaf 1 september tot aan de laatse dagen van november was het gewoon kletsnat. Er zaten wel korte droge momenten tussen, maar over het algemeen was het somber en nat. Tot grote vreugde van uw weerman c.q regenliefhebber. Vandaar ook dit bericht, want ik heb iets te vieren. 

Hier in Haarlem hebben we deze herfst méér dan 500 mm opgevangen. In totaal tot 20.00 uur vandaag stond de teller op 506 mm. Maar je moet altijd baas boven baas hebben. In het hier nabij gelegen Overveen is liefst 519 mm gevallen. In ieder geval, van mijn 506 mm raakte ik bijna ontroerd.  

Wat heb ik genoten de afgelopen maanden. De ene hoosbui was nog niet voorbij, of de volgende diende zich alweer aan.  

Ook in de rest van het land was het nat. Toch bleven de kustprovincies het natst. Tot grote teleurstelling van velen, schitterde de nazomer door afwezigheid. De zon scheen soms wel flink, maar dat werd dan in een paar dagen gepropt. Daarna stond de volgende depressie alweer te trappelen. 

Het was dus een natte herfst, maar wel zonder stormen. De droogste gebieden bleven toch wel het zuiden en oosten.

De komende dagen is het droog, maar fris. En met het afkoelen van het zeewater zijn de gouden tijden voor het westen- en noordwesten ook bijna voorbij.

Ik denk er met heel veel plezier en genoegen aan terug.

Regen Pixabay (Foto: Pixabay.com)
Regen. (Foto: Pixabay.com).