Voetbaltrainer Pim Verbeek (63) overleden

Oud-voetballer en trainer Pim Verbeek is op 63-jarige leeftijd overleden. De Rotterdammer was al geruime tijd ziek.

Verbeek begon zijn loopbaan als profvoetballer bij Sparta maar moest door een aantal zware blessures al op 23-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière zetten. Vervolgens richtte hij zich op een loopbaan als trainer, waar hij in 1989 als 33-jarige al hoofdtrainer werd bij Feyenoord. Een succes werd het niet, tijdens een duel met Fortuna Sittard bestormden boze supporters zelfs het veld van de Kuip. Later werd hij trainer van datzelfde Fortuna Sittard en promoveerde met die club in 1995 naar de Eredivisie.

In 2002 was Verbeek assistent van Guus Hiddink bij Zuid-Korea. In eigen land werd daarmee de halve finale van het WK gehaald. Vier jaar later was hij op het WK weer assistent van Zuid-Korea, nu onder Dick Advocaat. Na dat WK volgde hij Advocaat al op als hoofdtrainer maar een jaar later vertrok hij alweer om bondscoach te worden van Australie. Met dat land plaatste hij zich ongeslagen voor het WK, maar in Zuid-Afrika werd het al in de eerste ronde uitgeschakeld.

In december 2016 werd hij bondscoach van Oman, het jaar daarop veroverde hij met die ploeg de Golf Cup of Nations. begin dit jaar legde hij die functie neer.


Pim Verbeek overleden (Pro Shots / Action Images)