Script nieuwe Star Wars film te koop gezet op eBay

Het was even spannend, het script voor de nieuwe Star Wars film 'The Rise of Skywalker' werd korte tijd op veilingsite eBay te koop aangeboden. Dit gebeurde nadat, tijdens de opnames, één van de acteurs het script in een hotelkamer had achtergelaten.

Regisseur J.J. Abrams zei dat de acteur het script "onder het bed had gelegd en werd gevonden door iemand die het bed kwam verschonen". Deze persoon gaf het aan iemand anders en die persoon zette het script op eBay.

Abrams hield de naam van de slordige acteur geheim, maar het moet in ieder geval iemand zijn geweest die een nadrukkelijke rol in de film heeft, aangezien acteurs met kleinere rollen niet het gehele script te lezen krijgen.

Een sneldenkende medewerker van Disney handelde razendsnel toen hij het script te koop aangeboden zag staan en kocht het voordat iemand anders zijn slag kon slaan, hiermee hoogstwaarschijnlijk een verspreiding van de inhoud over het internet voorkomend.

Disney, eigenaar van de Star Wars franchise, was enorm zenuwachtig over het verlies van het script, of het uitkomen van enige details over de film. Zo zijn de aantallen scripts zorgvuldig tot een minimum beperkt en worden deze op niet-kopieerbaar papier geprint, aldus Abrams.