Van Barneveld krijgt pak slaag; Van Gerwen naar halve finales

Raymond van Barneveld is zondag uitgeschakeld door Chris Dobey in de kwartfinales van de Players Championship Finals in Minehead. De Hagenaar is daardoor definitief niet geplaatst voor het WK. Michael van Gerwen ging wel door naar de halve finales.

Al in de eerste leg ging het mis voor Barney, die twee pijlen miste om zijn eigen leg te houden. Dobey brak hem via tops en ging even later met 4-1 de pauze in. In die vijfde leg liet Van Barneveld overigens drie pijlen op de dubbels liggen. Het ging opnieuw mis in leg zes, toen Van Barneveld zes breakkansen onbenut liet. Dobey profiteerde opnieuw en deelde daarna de genadestoot uit met een 167 finish in de achtste leg. Barney wist daarna geen leg meer te pakken en de zege ging met 10-2 naar Hollywood.

Van Gerwen speelde met een gemiddelde van 92,15 per drie pijlen ook zeker niet de beste partij uit zijn loopbaan, maar de wereldkampioen won in de kwartfinales wel van Mervyn King: 10-6. Van Gerwen neemt het later op de dag in de halve finales op tegen Ian White, die met 10-9 afrekende met William O'Connor. De finale vindt ook op zondagavond plaats.

Players Championship Finals - Kwartfinales
Gerwyn Price 10-3 Stephen Bunting
Chris Dobey 10-2 Raymond van Barneveld
Michael van Gerwen 10-6 Mervyn King
Ian White 10-9 William O'Connor
Best of 19 legs

Halve finales
Gerwyn Price v Chris Dobey
Michael van Gerwen v Ian White
Best of 21 legs

Final
v
Best of 21 legs

Plus
PDC Unicorn World Youth Championship Final
Adam Gawlas v Luke Humphries
Best of 11 legs