Treinen beschoten in Brabant

De warmte van een dorpscafé, de aanspraak van mensen met een zachte G, Brabant heeft zo haar eigenaardigheden. Vrijdag was het ook raak met een ouderwets staaltje kattenkwaad: niet één, maar twee treinen lijken beschoten te zijn.

Op het station van Breda is een trein stilgezet met vijf kapotte buitenruiten, in Eindhoven arriveerde eveneens een trein met een kapotte ruit. De conducteur van een trein tussen Tilburg en Breda riep om dat de trein werd beschoten, waarna even na half acht bij de politie gebroken ramen gemeld werden.

De politie liet weten dat de ruiten van de trein door iets hard geraakt zijn, maar inzittenden bleven gelukkig ongedeerd: de binnenruiten sneuvelden niet. Langs het spoor is door de politie naar hulzen gezocht. Ook bij de trein die in Eindhoven arriveerde raakte niemand gewond, de politie onderzoekt beide zaken als ware het schietincidenten.

Beide treinen reden op hetzelfde traject, maar dan de andere kant op, zo vertelde een woordvoerder. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor, het enige dat 'bekend' is is dat de treinen in de buurt van Gilze-Rijen geraakt zouden zijn.

De vraag van de dag: wat was vroeger jouw kattenkwaad als je je op de vrijdag verveelde? Belletje lellen? Een portemonnee met hondenpoep neerleggen? Treinen beschieten?

Update 23.25 uur
Twee jochies van 15 jaar zijn inmiddels opgepakt in Dorst, op aanwijzen van een getuige. De heren hadden een balletjespistool en metalen 'kogeltjes' mee.