Noppert door op PC Finals, Klaasen en De Zwaan klaar

Het laatste darttoernooi voor het WK is aangebroken. De Players Championship Finals. De 64 beste darters na dertig reguliere Player Championships, de vloertoernooien, plaatsten zich voor dit toernooi. In de middag kwamen er al drie Nederlanders in actie. Danny Noppert versloeg Ryan Searle. Voor Jelle Klaasen en Jeffrey de Zwaan was de eerste ronde hun eindstation. 

Klaasen verloor met 6-3 van Max Hopp. Het duel begon spectaculair met een 140 finish van Hopp, gevolgd door een 170 check-out van Klaasen. Daarna daalde het niveau van beide spelers. Hopp wist zijn dubbels echter wel te raken en pakte een 4-1 voorsprong bij de pauze. Klaasen kwam na de onderbreking nog terug tot 5-3, maar de zege ging met een 83-finish naar de Duitser.

De Zwaan pakte al snel twee breaks voorsprong, maar verloor vervolgens vijf legs op rij van Simon Whitlock. De Australiër gooide 148 en 80 uit voor 3-3 en profiteerde daarna van twee mindere legs van de Nederlander. The Black Cobra dwong nog wel een beslissende leg af, maar die ging na een 110 finish naar The Wizard.

Noppert maakte tegen Ryan Searle een 5-2 achterstand ongedaan en won de partij met 6-5. Noppert wierp twee twaalfdarters en een dertiendarter om terug te keren tot 5-5. In de beslissende leg miste Noppert drie pijlen voor de wedstrijd, alvorens Searle ook een matchdart liet liggen op tops. Daarna klaarde Noppert de klus via dubbel zes.

Vanavond is het de beurt aan onder andere Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. Van Gerwen, de nummer achttien op de vloer, speelt tegen Luke Humphries. Ook Barney komt in actie. De als 53e geplaatste Hagenees treft Nathan Aspinall. Hij sluit de avond af. Op bord twee komen Vincent van der Voort, Ron Meulenkamp en Jermaine Wattimena nog in actie.   

PC Finals - Ronde I - Middagsessie
Stephen Bunting 6-2 Dimitri Van den Bergh
Jose de Sousa 6-3 James Richardson
Glen Durrant 6-2 Scott Baker
Max Hopp 6-3 Jelle Klaasen
Chris Dobey 6-1 Cristo Reyes
Simon Whitlock 6-5 Jeffrey de Zwaan
Michael Smith 6-1 Martin Schindler
Ian White 6-4 Devon Petersen

Darius Labanauskas 6-5 Harry Ward
Mervyn King 6-5 Justin Pipe
Brendan Dolan 6-1 Ross Smith
John Henderson 6-5 Ryan Joyce
Keegan Brown 6-3 Andy Boulton
Ricky Evans 6-5 Steve Beaton
Danny Noppert 6-5 Ryan Searle
Dave Chisnall 6-2 Matthew Edgar

Programma vanaf 20.00 uur
Krzysztof Ratajski v Steve Lennon
Gerwyn Price v Mickey Mansell
James Wade v Ted Evetts
Mensur Suljovic v Kim Huybrechts
Daryl Gurney v Luke Woodhouse
Michael van Gerwen v Luke Humphries
Peter Wright v James Wilson
Nathan Aspinall v Raymond van Barneveld

Stage Two
Jonny Clayton v Ryan Meikle
Joe Cullen v Kyle Anderson
Vincent van der Voort v Arron Monk
Gabriel Clemens v Mark McGeeney
Adrian Lewis v Josh Payne
William O'Connor v Steve West
Jermaine Wattimena v Jamie Hughes
Ron Meulenkamp v Rob Cross