NFL: Sterke defense en mislukte Hail Mary's

In de NFL is de elfde week van het reguliere seizoen ook alweer bijna voorbij, maandagavond spelen de Los Angeles Chargers en Kansas City Chiefs nog in Mexico-Stad. De San Francisco 49ers en New England Patriots begonnen de week met een 8-1 record, de Cincinnati Bengals gingen van 0-9 naar 0-10, niet zo best.

De Patriots gingen op bezoek bij de Philadelphia Eagles, die halverwege de wedstrijd een 10-9 voorsprong hadden. In het derde kwart sloeg de ploeg van quarterback Tom Brady echter toe en wel op knappe wijze: Brady gaf de bal af aan Julian Edelman en de wide receiver liet niet voor het eerst zien ook over een prima arm te beschikken. Hij bediende Phillip Dorsett en die rende de endzone in, waarna James White de two-point conversion binnen duwde voor de 10-17 zege. Eagles-quarterback Carson Wentz probeerde het nog met twee Hail Mary's in de slotfase, één leverde bijna de winnende touchdown op, maar het mocht niet baten.

De San Francisco 49ers kregen op hun beurt bezoek van de Arizona Cardinals, die op 0-16 kwamen dankzij twee touchdown passes van rookie quarterback Kyler Murray - als eerste gekozen tijdens de NFL Draft én tijdens de MLB Draft in het honkbal, een unicum. Quarterback Jimmy Garoppolo zette de schouders er echter onder en bracht de 49ers via twee touchdown passes op Ross Dwelley langszij, waarna hij in het vierde kwart Kendrick Bourne en Jeff Wilson bediende. Die laatste bracht de 49ers na een touchdown van Murray weer op voorsprong, een fumble return van DJ Reed in de slotseconden gooiden de boel definitief in het slot voor de thuisploeg: 36-26.

49ers - Cardinals (Bron: YouTube)

In Minnesota keken de Vikings halverwege tegen een 0-20 achterstand aan tegen de Denver Broncos, die in het derde kwart redelijk stand konden houden. Voor de vierde keer dit seizoen gooiden ze het echter weg in het vierde kwart: Dalvin Cook rende een touchdown binnen, Stefon Diggs bekroonde een geweldige pass van quarterback Kirk Cousins vanaf het middenveld en Kyle Rudolph werkte een 32-yard pass van Cousins binnen voor de winnende touchdown: 27-23, waarna de Vikings een ijzersterke defense op touwen zetten en Denver in de slotminuten tegen konden houden.

Uitslagen NFL zondag
Detroit Lions - Dallas Cowboyws 27-35
Indianapolis Colts - Jacksonville Jaguars 33-13
Miami Dolphins - Buffalo Bills 20-37
Minnesota Vikings - Denver Broncos 27-23
Tampa Bay Buccaneers - New Orleans Saints 17-34
Washington Redskins - New York Jets 17-34
Carolina Panthers - Atlanta Falcons 3-29
Baltimore Ravens - Houston Texans 41-7
San Francisco 49ers - Arizona Cardinals 36-26
Oakland Raiders - Cincinnati Bengals 17-10
Philadelphia Eagles - New England Patriots 10-17
Los Angeles Rams - Chicago Bears 17-7

Vikings - Broncos (Bron: YouTube)