Price prolongeert op superieure wijze titel Grand Slam of Darts

Gerwyn Price heeft zijn titel op de Grand Slam of Darts met succes geprolongeerd. In de finale werd Peter Wright met 16-5 omver geblazen. 

In de eerste sessie wist Wright de schade nog te beperken door met een 3-2 achterstand de pauze in te gaan. Een versnelling van Price met twee twaalfdarters en een 88-finish zorgde ervoor dat The Iceman zijn voorsprong uitbreidde naar 7-3. Met een 75-finish en een elfdarter kwam Wright nog even terug tot 7-5, waarna Price de turbo indrukte. Een elfdarter, 130-finish en twee veertiendarters hielpen Price aan een 13-5 voorsprong, waarna hij met een twaalfdarter en een 59 check-out op één leg van de overwinning wist te komen.

In de 21ste leg kreeg de darter uit Wales zijn eerste matchdarts, maar die werden gemist. Wright pakte zijn zesde leg, waarna Price een leg later het alsnog afmaakte via dubbel vijf voor de titel.  Price kwam tot een gemiddelde van bijna 108, waar Wright 92 liet noteren. Qua finishes lagen ze dicht bij elkaar. Het was 54% tegenover 51% in het voordeel van Wright. Price speelde zondagmiddag in de halve finales nog tegen Michael van Gerwen. 

Gerwyn Price wint de Grand Slam of Darts. (PRO SHOTS/Niels Boersema)
Gerwyn Price wint de Grand Slam of Darts. (PRO SHOTS/Niels Boersema)

Van Gerwen kwam 4-1 achter. Hij maakte wel één break achterstand ongedaan, maar Price liep vervolgens uit naar een 7-4-voorsprong. Mede dankzij een finish van 124 knokte Van Gerwen zich terug tot 9-9, maar in de volgende leg werd hij opnieuw gebroken. Price behield daarna zijn voorsprong, breidde die uit naar 15-11 en stond daarna nog één leg af. The Iceman boekte zo zijn eerste overwinning in twintig partijen op de Nederlander.

Het gemiddelde van Van Gerwen was weliswaar hoger dan dat van Price (101,91 tegenover 100,73), maar de Brabander was een stuk minder trefzeker op zijn dubbels (35,29 tegenover 53,33 procent). . Wright was in de andere halve finale met 16-11 te sterk voor Glen Durrant, de wereldkampioen bij de BDO.

Volgend weekend is het volgende darttoernooi. De Players Championship Finals. De beste 64 darters van de vloer strijden in Minehead om de eindzege. Het is het op één-na-laatste darttoernooi van Raymond van Barneveld.