Beachvolleyballers Brouwer/Meeuwsen in finale in Mexico

Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben zich geplaatst voor de finale van het sterkbezette World Tour-toernooi van Chetumal in Mexico.

In de groepsfase won het duo hun twee wedstrijden, waarna de Duitsers Nils Ehlers en Lars Flüggen eraan moesten geloven. In de kwartfinales waren ze na een mooi duel te sterk voor Robin Seidl en Philipp Waller uit Oostenrijk (21-18, 19-21, 15-11) en in de halve finales werden de Amerikanen Trevor Crabb en Tri Bourne met 21-15, 21-13 overtuigend geklopt. In de finale spelen Brouwer en Meeuwsen zondag tegen Trevor's broer, voormalig partner en huidig rivaal Taylor Crabb en diens partner Jacob Gibb.

Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde kwamen in de groepsfase tot één zege en één nederlaag, waarna ze in de tussenronde werden uitgeschakeld door de Oostenrijkers Martin Ermacora en Moritz Pristauz (19-21, 26-28).

Bij de vrouwen wonnen en verloren Madelein Meppelink en Sanne Keizer één wedstrijd, waarna ze in de tussenronde in drie sets wonnen van Wang Xinxin en Xue Chen uit China. Het Russische duo Mariia Bocharova/Maria Voronina werd vervolgens ook geklopt en in de kwartfinales wonnen ze van Barbara en Fernanda uit Brazilië. Taliqua Clancy en Mariafe Artacho uit Australië waren in de halve eindstrijd dan te sterk (22-20, 13-21, 14-16) en dus spelen Meppelink en Keizer om de derde plek tegen Talita en Taiana Lima uit Brazilië.