FOK! Wat een weer: tot u spreekt de Goedheiligman

Tot u spreekt Sinterklaas! 

De Sint is absoluut niet tevreden met wat hij voorgeschoteld krijgt qua weer in Nederland. Van mijn goede vriend Stephan5 vernam ik zelfs de term: verschrikkelijk! Daar word ik natuurlijk niet blij van. Volgens Stephan was het de dag vóór mijn aankomst echt geen pretje om buiten te zijn. De hele dag bewolkt, een kille wind en een ijskoude 5 graden. In Spanje ben ik wel beter gewend! Stephan vroeg mij dan ook om het woord te voeren vandaag, omdat hij bang was om anders in een eindeloos jammerende preek te belanden.

Ik heb Stephan ook even geadviseerd om deze avond vrij te nemen van het weerbericht. Ik zei ook tegen hem: je hebt wel méér dan voldoende regen gehad. Daar was hij het wel mee eens. Gelukkig kan ik wel bouwen op de adviezen van de weerman van FOK!

De Sint zag vandaag ter hoogte van Parijs de eerste winterse sneeuwbuien. Alsmede ook in de Alpen. In de lager gelegen gebieden van Italie vielen tientallen millimeters regen. Deze lagedrukgebieden trekken van oost naar west, maar beïnvloeden het weer in uw land slechts beperkt. De weerpiet vertelt mij bij deze dat er morgen een kern van lagedruk over Duitsland naar Denemarken trekt.  De neerslag ervan bereikt alleen het noordoosten van het land.

Dat betekent niet dat als ik morgen aankom in Apeldoorn dat het mooi weer is. Volgens Stephan is het in Apeldoorn morgen geheel bewolkt, maar wel droog. Dat is in ieder geval iets. Ik kom morgen ook op andere plaatsen aan. Mijn hulpsinterklaas in het zuiden van het land heeft nog de beste papieren om een klein beetje zon te zien. In de regen in het noordoosten wordt het maar 5 graden, maar ik vertoef liever in het zuiden. Daar kan het nog 8 graden worden. Overigens is de kans op natte sneeuw in het noorden héél klein.

De kans op gladheid voor mijn pieten is de komende dagen klein, maar niet geheel uitgesloten. De nachten blijven fris met minima rond de 2 graden en overdag een graad of 7. Veel zon hoeven we niet te verwachten komende tijd.

Lief FOK! Het was mij een eer en genoegen om het weerbericht voor u te presenteren.  


Meer weer op FOK!

Een fraaie zonsopkomst vandaag in Nijmegen (Foto: Charged)
Een fraaie zonsopkomst vandaag in Nijmegen (Foto: Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.