NFL: Bizarre vechtpartij en kopschoppen bij Steelers en Browns

Thursday Night Football, altijd lekker, zo op de donderdagavond een potje American football. De Cleveland Browns ontvingen donderdagavond de Pittsburgh Steelers en dat ging er zacht gezegd vrij stevig aan toe.

Een heerlijke pass van Browns-quarterback Baker Mayfield op Odell Beckham Jr leek alvast voor een vroege touchdown te zorgen, maar de bal bleek nét niet over de lijn te zijn geweest. Het kwam goed, want in de volgende play werkte Mayfield de touchdown zelf binnen.

In het tweede kwart bereikte Mayfield Jarvis Landry, die de tweede tochdown op liet tekenen. De Steelers deden in het derde kwart iets terug: quarterback Mason Rudolph, die de geblesseerde Ben Roethlisberger al een tijdje vervangt, bereikte Jaylen Samuels met een korte pass en de stand kwam op 14-7.

Halverwege het vierde kwart werd Browns-safety Damarious Randall er door de scheidsrechters uit gegooid wegens een lomp harde hit op het hoofd van wide receiver Diontae Johnson van de Steelers, die even een beetje wappie op de grond lag en zelfs uit zijn oor leek te bloeden - geen best teken.

Met dik vijf minuten te spelen pakte Joe Schobert een pass van Rudolph over, al de vierde interception voor de Steelers-quarterback. De Browns werkten die aanval af en Stephen Carlson zette zijn eerste catch van het jaar om in wat de winnende touchdown bleek: 21-7.

Browns - Steelers, met de vechtpartij er vakkundig uit geknipt (Bron: YouTube)

Daarna ging het echter nog helemaal mis bij een play van de Steelers: defensive end Myles Garrett (Browns) viel Rudolph bijzonder laat aan, trok diens helm van het hoofd en sloeg de quarterback ermee, wat tot een forse vechtpartij leidde. Steelers-center Maurkice Pouncey gooide zijn bijna 140 kilogram ook nog in de strijd en trapte Garrett tegen het hoofd, alvorens de partijen eindelijk een beetje uit elkaar gehaald konden worden.

Het wierp een forse schaduw op het duel, zo liet ook Browns-quarterback Mayfield na afloop weten: "We hebben gewonnen, maar het voelt alsof we hebben verloren. De actie van Myles is niet goed te praten, hij zal geschorst worden en hij zal zijn respect alleen terug kunnen winnen door dit als een man te af te handelen; zich verontschuldigen, de consequenties ondergaan en ervan leren."

Garrett zelf liet in elk geval weten dat hij het beter niet had kunnen doen: "Ik waardeer het dat mijn teamgenoten mij kwamen verdedigen, maar die situatie had nooit moeten ontstaan en dat was mijn fout."

Hij doelde onder meer op teamgenoot Larry Ogunjobi, die Rudolph een duw van achteren gaf en zich na afloop eveneens verontschuldigde: "Ik wilde niemand blesseren en heb mijn excuses gemaakt bij Rudolph, ik wilde alleen mijn teamgenoot helpen."

Knokken (Bron: YouTube)