Verstappen: "Afscheid Hamilton zal afhangen van Mercedes"

Met het behalen van zijn zesde wereldtitel steekt de discussie over een mogelijk afscheid van Lewis Hamilton van de Formule 1 in de toekomst weer de kop op. Zeker is dat Hamilton graag minimaal gelijk wil komen met de zeven wereldtitels van Michael Schumacher maar wat daarna zal gebeuren is ongewis. Ook Max Verstappen speculeert mee over dit onderwerp, hij vermoedt dat de wereldkampioen blijft racen zolang Mercedes goede wagens bouwt.

"Lewis zal zeker een keer gaan stoppen, maar toch denk ik niet dat hij zijn eigen afscheid zal bepalen. Het afscheid van Hamilton hangt namelijk meer af van zijn team. Als Mercedes zulke sterke wagens blijft bouwen, dan zal Lewis niet snel afscheid willen nemen van de sport", zo vertelde Verstappen aan Corriere dello Sport.

De Nederlander reageerde ook op de suggestie dat er tussen hem en Hamilton wrevel zou zijn. "Ik heb nooit problemen gehad met Lewis, ik heb juist veel respect voor hem. Eerder heb ik al eens gezegd dat hij heel speciaal is, hij is immers een van de beste coureurs aller tijden."

Uiteraard werd hem in de Italiaanse krant ook gevraagd naar de rivaliteit met Charles Leclerc. "Charles en ik racen al heel lang tegen elkaar, waardoor men wellicht denkt dat de rivaliteit anders is tussen ons. Dat is echter niet het geval. De rivaliteit tussen mij en de andere coureurs is hetzelfde als die tussen mij en Charles. Wel is het zo dat ik verwacht dat wij de komende jaren nog veel duels met elkaar gaan uitvechten. Hij heeft namelijk een prachtige kans gekregen bij Ferrari en hij is een groot talent", zo lezen we op Racingnews365.nl.

"We zijn daarnaast allebei nog jong, net als een aantal anderen op de grid. Men moet dan ook vooral niet letten op de 'saaie dominantie van Hamilton', maar juist letten op dat wat wij doen. De nieuwe generatie komt eraan en dat is mooi voor de sport", aldus Verstappen.

Verstappen: "Afscheid Hamilton zal afhangen van Mercedes" (Pro Shots / Action Images)
Verstappen: "Afscheid Hamilton zal afhangen van Mercedes" (Pro Shots / Action Images)