Anti-Trumpgekkie gevloerd door MMA-vechtster

Vrouwelijke MMA-atlete Tara Nicole LaRosa moest even ingrijpen tijdens de viering van Veterans Day, de dag dat Amerikaanse veteranen een welverdiende veer in hun reet krijgen.

In het linkse bolwerk Portland, dat veel last heeft van AntiFa-tuig, wilde een vrouw het opnemen tegen een groepje vrouwen die aan de kant van de weg met de Amerikaanse vlag aan het zwaaien waren, om zo hun respect voor de veteranen te tonen.

Een aantal deelnemers hadden het bekende rode petje met de patriotische slogan 'Make America Great Again' op en dat werd niet gewaardeerd door een zelfbenoemd 'professor' die aanstoot nam aan het stelletje. De vrouw begon zich al snel 'confronterend' te gedragen.

De 41-jarige LaRosa, die inmiddels al meer dan 25 professionele MMA-gevechten op haar cv heeft staan, was in de buurt om een live-stream te verzorgen en zij moest abrupt ingrijpen toen het anti-Trumpgekkie begon te vechten met de vlaggenzwaaiers. De stream ging op zwart op het moment dat de kooivechter ingreep.

Andere video's laten zien dat LaRosa de vrouw op haar rug heeft gekregen en haar onder controle houdt. "Je weet niet wat Trump is", probeert de vrouw spartelend nog uit te brengen. "Ik was gewoon aan het genieten van mijn brunch en toen kwamen jullie om mijn dag te verstoren."

"Ik heb haar met jiu-jitsu op de grond gekregen", verklaart LaRosa later. "Ik zorg dat mensen veilig blijven."

"Tegen het einde van onze dag kwam een vrouw naar ons toe en begon ons uit te schelden," schreef LaRosa op Twitter. "Ze kreeg geen reactie van mij, dus ging ze verder en viel een andere vrouw in onze groep aan. Ik moest het gevecht beëindigen en haar neerleggen totdat de politie kwam. Ik was net begonnen met livestreaming. "

Uiteindelijk wist de vrouw LaRosa tot bloedens toe in haar schouder te bijten.