Frankrijk overklast Spanje in kwartfinales WK onder 17, ook Brazilië naar halve finales

Frankrijk heeft zich op het WK voetbal onder 17 jaar met groot vertoon van macht geplaatst voor de halve finales. In het Braziliaanse Goiânia werd Spanje, twee jaar geleden nog verliezend finalist, met 6-1 opzij geschoven.

Dankzij German Valera kwam Spanje na negen minuten al op voorsprong, maar de Fransen namen wraak. Tanguy Kouassi tekende een dikke tien minuten later voor de gelijkmaker, Nathanaël Mbuku zette zijn ploeg op voorsprong en kort na rust stond het dankzij Isaac Lihadji al 3-1.

Timothée Pembele was nog geen tien minuten later goed voor de 4-1 en Georginio Rutter bracht de stand nog voor er een uur gespeeld was op 5-1. Daar bleef het bij, tot Paris Saint-Germain's toptalent Adil Aouchiche in blessuretijd nog voor 6-1 zorgde.

Het thuisland is donderdag de volgende tegenstander van Frankrijk. Brazilië speelde tegen Italië en kwam dankzij Patryck na zes minuten op voorprong. João Peglow tekende voor rust voor de 2-0, waar het verder ook bij bleef.

Donderdag spelen Mexico en Nederland vanaf 20.30 uur Nederlandse tijd de eerste halve finale, om middernacht volgen Frankrijk en Brazilië.