Veenstra en Noppert uitgeschakeld op Grand Slam of Darts

Richard Veenstra en Danny Noppert zijn uitgeschakeld op de Grand Slam of Darts. Veenstra was al klaar na twee nederlagen, terwijl Noppert nog een kans had om de achtste finales te bereiken. 

Veenstra verloor met 5-2 van Gabriel Clemens. Hij verloor eerder al van Brendan Dolan en Daryl Gurney. Noppert verloor van Peter Wright.  In de eerste vier legs ging het nog gelijk op, maar de 49-jarige Wright won op 2-2 de leg van Noppert en liep daarna eenvoudig weg bij de Fries. De Schotse nummer zeven van de wereldranglijst won ook de zesde en zevende leg en besliste de wedstrijd zo in zijn voordeel.

De 28-jarige Noppert begon het toernooi met een nederlaag tegen Ryan Harrington (4-5) en was vervolgens te sterk voor Wayne Warren (5-1). Harrington rekende maandagavond simpel af met Warren en plaatste zich daardoor ten koste van Noppert voor de knock-outfase. Wright won al zijn groepswedstrijden en gaat als nummer één van de poule overtuigend verder.

Dinsdagk komt Michael van Gerwen in actie. Hij is al door, maar gaat voor de groepswinst en speelt tegen Ross Smith. Wesley Harms zal ook aantreden. Hij heeft al twee nederlagen opgelopen en speelt nog tegen Ian White. 

GSOD Groepsronde - Speelronde III
Gabriel Clemens 5-2 Richard Veenstra (G)
Michael Smith 5-4 Martin Schindler (H)
Dave Chisnall 5-1 Lisa Ashton (E)
Daryl Gurney 5-2 Brendan Dolan (G)
Peter Wright 5-2 Danny Noppert (F)
Ryan Harrington 5-1 Wayne Warren (F)
Rob Cross 5-4 Jamie Hughes (E)
Glen Durrant 5-0 Nathan Aspinall (H)

Groepen E t/m H
Groepen E t/m H

Programma groepen A t/m D
Ian White v Wesley Harms (B)
James Wade v Steve Lennon (B)
Michael van Gerwen v Ross Smith (A)
Robert Thornton v Mikuru Suzuki (C)
Gerwyn Price v Dimitri Van den Bergh (C)
William O'Connor v Dave Parletti (D)
Gary Anderson v Darren Webster (D)
Adrian Lewis v Jim Williams (A)