Vrouw slachtoffer van bankpasfraude na afgeven bankgegevens

Een vrouw is afgelopen zomer het slachtoffer geworden van bankpasfraude. Nadat ze gezellig contact heeft met een man vraagt hij haar om haar bankgegevens. Zonder argwaan geeft ze die af, maar even later worden er duizenden euro's via haar rekening opgenomen.

De jonge Amsterdamse vrouw ontmoet een man in Zaandam. Na een tijd zegt hij een goed idee te hebben om geld te kunnen verdienen. De vrouw vertrouwt de man en geeft haar bankgegevens af. Het vertrouwen blijkt al snel onterecht. Eind juli worden er duizenden euro's op haar rekening gestort, die vervolgens op verschillende plekken in de stad worden opgenomen. Als de vrouw erachter komt, zoekt ze contact met de eerst zo vriendelijke man, maar hij blijkt onbereikbaar.

Slachtoffer mede-verdachte
Omdat de vrouw haar bankgegevens uit zichzelf heeft gegeven is zij ook mede-verdachte in deze zaak. Esther Izaks, woordvoerder van de politie, legt uit dat de vrouw in een vervelende situatie zit: 'Als je je bankgegevens aan iemand anders verstrekt en daar gebeuren vervolgens dingen mee die niet in orde zijn, dan ben je daar zelf ook verantwoordelijk voor.'

Signalement
Op de beelden in AT5-programma Bureau 020 zijn twee verdachten te zien, maar geen van hen is de man waar de vrouw contact mee had. Izaks legt uit dat het aanknopingspunt wel bij deze twee mannen ligt. De politie is dan ook op zoek naar een man met een donker getinte huidskleur en een grijze Nike hoody.

De tweede verdachte is een man met een licht getinte huidskleur, donker haar en een zwart Adidas trainingsjasje. De man die contact heeft gehad met het slachtoffer wordt ook gezocht door de politie. Mocht je meer weten over deze zaak of mensen herkennen neem dan contact op met de politie: 0900-8844.