2 arrestaties voor mishandeling en bedreiging controleur

Een toezichthouder van de HTM raakte zaterdag 9 november gewond nadat hij samen met zijn collega's een aantal personen controleerden in een tram op de Phoenixstraat in Delft. Deze controle liep uit de hand waarbij er geweld werd gebruikt tegen de controleurs. Twee mannen een van 20- jaar en 24- jaar uit Delft werden aangehouden.

Rond 09:00 uur kreeg de politie een melding dat er in een tram van lijn 19 op de tramhalte Phoenixstraat toezichthouders van de HTM werden belaagd door meerdere personen. Toen de agenten ter plaatse kwamen, bleek een vervoersbewijscontrole uit de hand te zijn gelopen. Een van de mannen gebruikte geweld bij zijn aanhouding.

Een controleur verklaarde dat hij was bedreigd met een scherp voorwerp door een van de mannen die zich kwam bemoeien met de aanhouding. Bij het fouilleren van deze man en de andere mannen werd geen scherp voorwerp aangetroffen. Na onderzoek in de directe omgeving van de tram trof een van de agenten op straat een mes aan en heeft deze inbeslaggenomen.

Daarop werd ook de tweede verdachte aangehouden. De controleur die bedreigd werd met het mes, zag later dat hij een lichte verwonding had opgelopen, welke mogelijk veroorzaakt was door het mes of door de schermutseling. De recherche onderzoekt de zaak en de controleur van de HTM heeft aangifte gedaan.  

De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.