FOK! Wat een weer: zonnetje?

De dag begint bewolkt en lokaal valt er wat lichte regen. In de loop van de middag breekt in het zuiden de zon steeds vaker door. In de noordelijke helft van het land blijft het overwegend bewolkt en komen er geregeld buien voor. De middagtemperatuur wordt ongeveer 9°C. De wind is eerst overwegend zuidelijk en zwak tot matig. Van het westen uit draait de wind geleidelijk naar west tot zuidwest en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden en boven het IJsselmeer naar (vrij) krachtig, mogelijk hard, 7 Bft. In de avond draait de wind weer naar zuid en neemt af naar zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied naar vrij krachtig.

Komende nacht wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Het wordt nevelig en in het zuiden kan in een bredere opklaring een mistbank voorkomen. Vlakbij de kust ligt de minimumtemperatuur enkele graden boven nul, in het binnenland zal het op veel plaatsen licht vriezen. In het zuiden komt de wind uit een oostelijke richting en is zwak, in het noorden komt de wind uit een zuidelijke richting en is zwak tot matig, boven het Waddengebied mogelijk vrij krachtig.

Zondag overdag komt er in het noorden nog bewolking voor, maar in de rest van het land zijn er zonnige perioden. In het Waddengebied is er kans op een enkele bui, in de rest van het land blijft het droog. De middagtemperatuur komt uit rond 9°C. In het zuiden blijft de wind oostelijk en matig, boven het noorden staat een matige zuidenwind.(Bron: KNMI)


Meer weer op FOK!

Het was mooi weer in Haarlem... (Foto: Stephan5)
Het was mooi weer in Haarlem... (Foto: Stephan5)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.