FOK! Wat een weer: meer zon

Hallo!  

Eerst moet mij één ding van het hart. Er werd mij in de reacties verzocht om niet meer te klagen. Dat is voor mij eigenlijk hetzelfde als een auto zonder stuur. Ik ben begonnen, jaren geleden hier op FOK! om een eigen geluid te geven aan het weerbericht. Het weerbericht is inmiddels spraakmakend geworden door mijn weerberichten. Ik laat inderdaad mijn voorkeuren duidelijk blijken, maar dat maakt mij een echte persoonlijkheid. Niet zomaar een weerdienst napraten, maar recht door zee met een eigen mening. Als me iets niet bevalt zeg ik het gewoon, dat is het mooie aan je eigen weerbericht maken, niet geremd worden door burgerlijke zakelijkheid, maar gewoon een eigen mening. Dat kan helaas niet iedereen waarderen, maar mij bevallen ook wel eens dingen niet. Als er mij regels van bovenaf worden opgelegd, dan stop ik er meteen mee.

Eigenlijk is het pas de eerste keer dat er serieus gemopperd wordt op mijn weerberichten. Niet klagen in het weerbericht? Nee, dat gaat hem niet worden. Zo, ik heb gesproken en nu terug naar de actualiteit. 

Het weer van gisteren stond onder invloed van een depressie langs de westkust van Frankrijk. De frontale zone daarvan trok van zuid naar noord over ons land met regen- en motregen. Zoals ik eergisteren al dacht viel er tussen de 3 en 7 mm. Daarachter vielen er nog een paar buien. Van het zuiden uit is het opgeklaard en dat is de aanzet tot een mooie vrijdag. 

Vandaag zijn er flinke perioden met zon en blijft het vrijwel overal droog. Met 9 graden en weinig wind is het best aangenaam buiten. Op zaterdag kan er dan weer een enkel buitje vallen bij dezelfde temperaturen. 

Tot ziens!  


Meer weer op FOK!

Intercity naar Den Helder (Foto: FOK!)
FOK! op het station.

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.