FOK! Wat een weer: somber en nat

Hallo!  

We verkeren in niemandsland. Hogedruk krijgt nauwelijks een voet aan de grond, maar heel slecht depressieweer is het dan ook weer niet. Dit is kenmerkend voor november. Ik vind het persoonlijk de meest saaie maand van het jaar op weergebied. Gisteren wa de invloed van zwakke storingen iets groter dan overwegend droog weer. Vandaag passeert er een iets actiever regengebied. 

Vandaag trekt dus die storing over. Het gaat echter wel vrij langzaam. In het zuiden regent het als eerste en tegen de middag bereikt de neerslag dan ook het midden. Pas aan het einde van de middag gaat het ook in Groningen regenen. Tegen die tijd wordt het in het zuiden weer droog en kan het wat opklaren. Ik verwacht zo'n 3 tot 6 mm.  De wind draait naar zuid en neemt in de loop van de dag toe naar matig tot vrij krachtig. De maxima liggen tussen de 8 en 10 graden. 

Vrijdag en zaterdag is het meest droog, maar bewolkt.

Tot ziens!  


Meer weer op FOK!

Maan boven Wognum (Foto: FOK!)
De maan boven Wognum.

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.