NFL-seizoen halverwege, 49ers en Patriots op dreef

De tijd gaat snel en in de NFL betekent dat nu dat het reguliere seizoen inmiddels halverwege is. Afgelopen weekeinde was het alweer tijd voor week negen, waardoor alle teams nu minstens acht wedstrijden gespeeld hebben - de helft van het totaal dus.

Zoals altijd zijn er teams die het goed doen en teams die het minder lekker op orde hebben. De San Francisco 49ers vallen zeker in die eerste categorie: de ploeg gaat aan de leiding in de NFC en won tot nog toe alle acht wedstrijden, de eerste keer sinds het Joe Montana-tijdperk in 1990 dat ze zo goed zijn begonnen. Het is een mooie ommekeer, want vorig jaar eindigde de ploeg nog met 4-12 en de vorige vier seizoenen leverden een negatief saldo op.

Ook de New England Patriots zijn prima bezig. De regerend Super Bowl-kampioenen wonnen ook hun eerste acht wedstrijden, maar nummer negen ging verloren: de Baltimore Ravens waren in Baltimore met 37-20 te sterk. De Patriots gaan wel aan de leiding in de AFC, waar de Ravens met 6-2 op de tweede plek staan.

Patriots-quarterback Tom Brady is sowieso lekker bezig: in de afgelopen weken schoof hij in de ranglijst van meeste passing yards aller tijden langs Brett Favre en Peyton Manning naar de tweede plek. Hij heeft er nu 73.050 en staat achter de nog altijd voor de New Orleans Saints spelende Drew Brees (75.218).

Voor twee andere ploegen gaat het minder lekker: de Miami Dolphins wonnen afgelopen weekeinde na zeven nederlagen eindelijk eens een keer, de New York Jets - die ook nog maar één keer wonnen - werden met 26-18 verslagen. De Washington Redskins staan op 1-8, ze wonnen alleen van de Dolphins, en de Cincinnati Bengals staan met 0-8 helemaal onderaan het rijtje.

Ravens - Patriots (Bron: YouTube)