Italiaan Caprara nieuwe bondscoach volleybalsters

Volgens NOS Sport wordt Giovanni Caprara maandag gepresenteerd als nieuwe bondscoach van de Nederlandse volleybalsters. De Italiaan is de opvolger van de begin oktober ontslagen Jamie Morrison.

Caprara is clubcoach bij Il Bisonte Firenze, die rol zal hij blijven vervullen naast het bondscoachschap. Bij de Italiaanse club spelen de internationals Laura Dijkema en Nika Daalderop. Tijdens het recente EK was hij bondscoach van Azerbeidzjan.

De 56-jarige Italiaan is de opvolger van Jamie Morrison. De Amerikaan werd op 5 oktober ontslagen vanwege tegenvallende resultaten en gebrek aan vertrouwen. Het Nederlandse team werd op het Olympisch kwalificatietoernooi (OKT) uitgeschakeld door Italië en op het EK kwam de ploeg niet verder dan de kwartfinales.

Het eerste doel van Caprara is om zich met Oranje te plaatsen voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Hiervoor moet Oranje in januari het OKT in Apeldoorn winnen. Op dit toernooi strijdt Oranje samen met Azerbeidzjan, België, Bulgarije, Duitsland, Kroatië, Polen en Turkije voor het laatste ticket.